magunkról

Köszöntlek, Tisztelt Látogató,

a MOSTart Nemzetközi Kulturális Közhasznú Egyesület vezetőjeként örömmel mutatom be Neked szervezetünket. Engedd meg, hogy személyes de tisztelettudó hangon a legfontosabb tudnivalókra röviden felhívjam figyelmedet.

Az egyesületünk legfontosabb paramétereit természetesen a céljaink határozzák meg.

Az a forma is fontos, hogy ezeket milyen struktúrában, milyen szervezeti felépítésben tervezzük megvalósítani, és hogy kikkel. Megkülönböztetjük a célcsoportjainkat – többesszámban írhatom, majd érthető lesz, miért – a szervezetünk tagságától.

Természetesen vannak olyan közhasznú céljaink, melyek előnyét, eredményeit mi magunk, a tagság élvezi inkább.

De általában úgy működünk, hogy a szervezet jogi hátteret ad az aktív, kreatív, egy csapatot, baráti közösséget alkotó nem haszonleső emberek számára, akik a tagságtól független célcsoportjaik érdekében tevékenykednek a megélhetési munkájuk elvégzése után.

A mi közös célunk a hatékony közhasznúság azon területeken, amelyekben a tagok szeretnek tevékenykedni, amihez értenek, amit szervezeti háttér nélkül is szívesen és örömmel csinálnának. Az az állapot, hogy szabadon egy közösséget alkotunk, az, hogy egymás tevékenységeit kiegészítjük, csak gazdagítja a saját eredményeinket, hatékonyabbá teszi a saját tevékenységeinket és könnyebben, egyszerűbben elérhetőbbé válnak az egyenkénti közhasznú céljaink, tevékenységeink és eredményeink egymás célcsoportjaink számára. Ezeket, ezek gazdagodó egymásra épülését nyomon lehet követni a dokumentumaink között megtalálható közhasznúsági jelentéseinkben.

A szervezetünk nyitott mind jogi, mind természetes személyek számára. Egyáltalán nem célunk a nagy egyesületi taglétszám. Viszont bátran mondhatom, hogy éves szinten több ezer hátrányos helyzetű gyerek, fiatal, női dolgozó és nevelő illetve pedagógus számára jelent a mi létünk és tevékenységünk egy ablakot, majd ajtót, amelyen keresztül a saját erejéből kiléphet a kihasználható esélyek, megvalósítható célok, megvalósított eredmények korábban még csak nem is álmodott világába. 

A bizalom képessége from Zsolt Kulcsár

Ehhez a munkához roppant nagy bizalomra van szükség, ezért minden új tagjelöltnek próbaideje van. Egy teljes mesebeli esztendőnek kell eltelnie úgy, hogy minden aktívan és flottul menjen közben. Csak így válhat valaki és bárki MOSTart-taggá, ami nem kis feladat de nagy lehetőség.

Kívánok jó böngészést!

Bajzák István

 

Leave a Reply